Outfit eerste date

Het is bewezen dat de eerste indruk telt. Zo vormt een vrouw binnen 90 seconden een oordeel en heeft een man zijn oordeel klaar in 5 minuten. Binnen deze tijd wordt er gekeken naar je lichaamshouding, je uiterlijk, je uitstraling en ook je kleding. Het is dus belangrijk om goed over je outfit na te denken. Wie ben jij en wat past bij jou. Waarschijnlijk heb je genoeg kleding die laten zien wie je bent en tegelijkertijd date waardig zijn. Combineer deze kleding met een leuk nieuw sieraad en je bent klaar voor je date. Lees verder voor een aantal tips als het gaat om passende mannen- en vrouwenoutfits tijdens de eerste date.

Outfit voor vrouwen

 • De lunch date
  Gaan jullie in de middag lunchen houd het dan luchtig en casual. Zo kan een jurkje of sweaterdress super leuk zijn gecombineerd met stoere laarzen.  Vergeet ook een leuk tasje als accessoire niet. Om de look volledig af te maken kun je een lange jas over je schouders gooien. Zo ziet je outfit er super simpel maar leuk uit zonder er teveel tijd aan te besteden.
 • Drankjes in de avond
  Welke outfit je als vrouw aantrekt is natuurlijk geheel afhankelijk van wat jullie gaan doen. Wanneer jullie een drankje gaan doen in de avond is het bijvoorbeeld leuk om casual met een beetje chic te combineren. Zo kun je je dagelijkse jeans en T-shirt omtoveren tot een date waardige outfit met leuke pumps eronder en een stoer jasje. Door de pumps ziet je outfit er gelijk vrouwelijker en iets meer chic uit.
 • Uit eten
  Gaan jullie uit eten in een chic restaurant, dan mag je wel iets meer uitpakken. Kies voor een leuk gekleurd jurkje met je mooiste hakken voor een oogverblindend resultaat of een flared broek met een basic shirtje en een stoer jasje. Combineer de items die je hebt met net even iets extra's zoals je mooiste hakken, opvallendste handtas of glimmende accessoires.

Outfit voor mannen

 • De lunch date
  Draag vooral tijdens je date waar jij je goed in voelt en wat je ook regelmatig draagt. Wanneer je gaat lunchen kun je kiezen voor een casual outfit. Zo ziet je date gelijk wat een beetje jouw kledingstijl is. Leuk het een beetje op door een accessoires zoals een stoere riem toe te voegen.
 • Drankjes in de avond
  Wanneer jullie een drankje in de avond gaan drinken, wil je iets meer uitpakken. Zo kun je je nette schoenen combineren met een leuke jeans en een mooie coltrui. Een fijn outfit voor jou en het ziet er ook nog eens super leuk en trendy uit. Niet te zakelijk en niet te casual!
 • Uit eten
  Wanneer je  uit eten gaat met je date wil je je hier natuurlijk ook naar kleden. Weet van tevoren waar jullie gaan eten en pas hier je kleding op aan. Is het een chic restaurant? Dan is het verstandig om een nette blouse aan te trekken. Ook dit kun je weer casual maken door het te combineren met je alledaagse kleding zoals een leuke jeans. Of combineer chic met sportief en kies als schoenen een van je nette sneakers.
Terug naar Eerste date
Uw advertentie hier?